Begin

Autodidact semi-ict’er

Mijn eerste computer heb ik op mijn 11e levensjaar vakkundig om zeep geholpen. Ik ontdekte dat je het systeem opdrachten kon geven en prompt stond er een wachtwoord op. Met een ouderwetste inbelverbinding kon ik destijds via de vaste telefoon op internet en er ging letterlijk een wereld voor me open. In die tijd ondekte ik HTML en heb ik mezelf leren coderen. Later kwam de eerste 404 grap : “Iris not found”. Ik zat met mijn hoofd voornamelijk bij het maken van websites en begon steeds meer te ontdekken. Buitenspelen was niet aan mij besteed, het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden vond ik interessanter.

Fotograaf

Op een dag kreeg ik te horen dat ik talent had voor perspectieven vinden binnen de fotografie. In 2015 ben ik cum laude geslaagd bij de Fotovakschool en heb mijn passie voortgezet als autonoom fotograaf. Ik heb bruiloften, producten, vastgoed, mensen en dieren gefotografeerd en kwam tot de conclusie dat ik het vooral heel leuk vond om mijn eigen ideeën uit te werken en anderen te helpen met hun fotografie en vaardigheden.

Urbexer

Als je ‘urbext’ ben je op zoek naar oude vervallen gebouwen. De regel is dat je niks verplaatst of achterlaat, uit respect voor de locatie. Deze houd je zoveel mogelijk geheim, want je wil niet dat er iets met de locatie gebeurt. Helaas is deze hobby erg populair geworden en niet iedereen is zo respectvol. Hierdoor komen er mensen die voorwerpen stelen, kapot maken en graffiti spuiten. Helemaal zonder risico is het ook niet, want het is strikt verboden! Ik ben ook een paar keer betrapt, maar ben er goed vanaf gekomen. Tegenwoordig bezoek ik voornamelijk verlaten gebouwen met toestemming van de eigenaar.

Toegepast Psycholoog (in opleiding)

Al jaren ben ik erg geïnteresseerd in de oorzaken van menselijk gedrag en de beïnvloeding hiervan. Vroeger wilde ik kinderpsycholoog worden, maar dacht tot een paar jaar terug niet slim genoeg te zijn. Sterker nog, mijn slechte zelfbeeld had me wel vaker in de problemen gebracht en daar wilde ik vanaf. In 2017 bleek mijn intelligentie veel hoger te liggen dan ik dacht en besloot ik voor mezelf te kiezen. Sindsdien ben ik ‘op zoek naar mezelf’.
In 2018 besloot ik dat het tijd werd voor een ander leven, een andere Iris. Ik heb alles achter me gelaten en ben me gaan verdiepen in het thema geluk.

Dus, wie is Iris?

Vol enthousiasme stort ik me in al mijn passies en dat is ook iets wat ik heb geleerd te accepteren. Als persoonlijk ben ik spontaan, optimistisch en vrolijk. Ik houd er van om een praatje maken en vind het fijn om positiviteit te delen. Het lijkt er niet altijd op vanwege mijn enthousiasme, maar diep van binnen ben ik een introvert. Ik geniet er van om lekker in een hoekje een boek te lezen of om teksten te tikken. Ik heb tijd nodig voor mezelf en ben nooit uitgeleerd. Ik vind het ook heerlijk om onder een dekentje televisie te kijken met wat lekkers erbij.
Andere dagen geniet ik er van om met vrienden iets buiten de deur te doen. Zo ga ik geregeld naar (foto)exposities en bezoek ik evenementen. Ik ga naar concerten van mijn favoriete bands en kan daar nog jaren van nagenieten. Ook hiermee blijf ik anderen verbazen, want aan mijn uiterlijk kan je niet goed zien van wat voor muziek ik houd. Laten we het op ‘alternatief’ houden voor nu. 😉